Loading

Doomsday? 3

Mijn posts zullen doomsday blijven heten totdat er bekend is wie het presidentschap in de Verenigde Staten gewonnen heeft. Afhangende van wie er wint, of mensen die in staat zijn om onafhankelijk te denken zullen langzaam maar zeker alle zeggenschap over hun eigen leven kwijtraken, of we krijgen 4 jaar langer om dat proces te proberen tegen te gaan (maar zonder selective assassination vraag ik me af hoe men van plan is daarin te slagen).

Met dit in het achterhoofd, wil ik je heel graag een fragment van een intellectueel straatdebat laten zien. Het weerspiegelt heel goed dat het niet alleen gaat om het spirituele aspect van deze tweestrijd, het gaat ook om hoe waardevol ieder mensenleven is voor de voorspoed op deze planeet. Echt, ik weet eigenlijk niet waarom ik over selective assassination spreek, met deze intellectuele standpunten die zo ontzettend mooi worden gereflecteerd. Daarvoor gelieve door te spoelen naar 37:05:

Is mijn sarcasme niet hilarisch? Beter lach je. (:

Ik doe niet vaak aanbevelingen, maar ik wil je wel graag aanbevelen om Elijah Schaffer’s Slightly Offensive videos te bekijken. Hij zet er zijn leven voor op het spel en het zou zonde zijn als men hier niet over zou weten. Het patroon van absurd groepsgedrag is overduidelijk, en ik snap dat mensen van de oude garde enzo dit willen proberen aan te pakken door elkaar de oren van het hoofd te lullen, maar op een gegeven moment is de tijd voor het voeren van discussies voorbij.

03:33 (AM) CET

Is het voorbij?

05:58 (AM) CET

Ik wil nog wat toevoegingen doen en daarna zal ik me gewoon volledig afzijdig houden gezien je weet hoe ik over kiesrecht voor het volk denk en deze situatie voor mij daarom, naast dat het een ver-van-mijn-bed-show is, minder “hartstochtelijk betrokken” is dan voor anderen.

Ten eerste: oké, men heeft het nu druk met uitslagen volgen en rechtszaken enzo, maar zijn er niet best veel mensen die geld van de overheid beloofd zijn wegens het coronavirus, die daar nu voor (een waarschijnlijk lange) onbepaalde tijd op moeten wachten? Waar draait het nu écht om?

Ten tweede vindt men verkiezingsresultaten aanvechten normaal, en afhangende van wie de casus beoordeeld zou dit ook een eerlijk middel kunnen zijn. Nu is een politiek gekleurde rechter of een neutrale rechter hebben, iets een soort van partijdigs geworden. (Was de senaat anders geweest, dan had er voor de neutralere rechters meer op het spel gestaan.)

Dus in het licht van politieke schizofrenie zullen de resultaten, indien door een rechter bepaald, hoe dan ook door de ene kant als eerlijk en de andere kant als oneerlijk worden gezien indien dat een overwinning voor president Trump betekent. De andere kant zal het zien als een vrijbrief om het systeem van buitenaf te vernietigen, zoals ik eerder zei. Het was in dat licht misschien gunstiger geweest om te wachten tot de resultaten volledig binnen waren, want voor hetzelfde geld is deze lawyer flexing battle niet nodig. (Het is waarschijnlijk, maar daar waar het rechtssysteem aanmoedigt tot strategisch liegen en andere “slimme strategieën” was een wat natuurlijkere aanpak voor de gemiddelde mens misschien wat acceptabeler geweest.)

Tenslotte wil ik herhalen dat ik vind dat het volk hier niet over zou hebben mogen stemmen. Er had gekozen moeten worden voor het minst destructieve beleid: een keuze die, als je de twee plaatjes naast elkaar houdt, op de lange termijn even vaag zijn, maar de keuze wat betreft soevereiniteit zeer duidelijk is. Voor mij persoonlijk is het totaal niet logisch dat het bestaan van een massa “met een stem” dit tot een keuze maakt. Vooral aangezien dit best 50/50 is.

En vooral als je in een president zoekt naar iemand waarvan je denkt: “Deze man representeert waar ik voor sta,” is dit een zeer deprimerende keuze om te maken, laat staan erover te vechten. Het leed dat men collectief ondergaat voor één man, waarvan ik me afvraag in hoeverre hij zich daar bewust van is, is absurd. Ik weet niet wie er zal winnen, maar ik heb nu al geen zin in de komende 4 jaar.

Uiteraard wil ik datgene wat mensen mentale houvast biedt niet afdoen als iets betekenisloos, maar stel dat het “dit is het beste land ter wereld” propaganda niet zo sterk was en we nu “een land zoals ieder ander” volgen: wat is er dan precies goed aan het bestaan van huidige situatie? Dit is immers het systeem aan het werk.

Ugh ik wou dat ik me met HunTishe van de rest van de wereld zou kunnen afzonderen. 🙁 In mijn ogen is dit allemaal extreem dom. Je zou je toekomst maar laten bepalen door statistiek.

15:51 (03:51 PM) CET

Het is best grappig hoe ik de vorige verkiezingen helemaal actie wilde ondernemen enzo en ik nu zoiets heb van: “Jullie zoeken het maar uit.” De vorige ronde zag ik als een cruciaal gevaar, maar nu is het risico zo overduidelijk dat mijn woorden en daden overbodig zijn. Als er één persoon op deze planeet is die mij gegarandeerd haat, dan is dat Hillary Clinton.

16:35 (04:35 PM) CET

Dat van de afgelopen tijd is een beetje als het leven naar een voetbal wedstrijd en dan speculeren of het 3 – 1 of 10 – 0 of 1 – 1 of wat dan ook wordt. Het is interessant om te observeren, maar ik ga echt niet deelnemen aan die discussie. Vertel me maar wanneer de resultaten bekend zijn.

16:45 (04:45 PM) CET

Intussen moet ik me misschien voorbereiden op een rechtszaak die tegen me wordt aangespannen voor €100 administratiekosten om niets. Beiden rechtszaken voorbereiden, we hebben zo veel gemeen. :$

16:50 (04:50 PM) CET

Indien je het nog niet had gelezen, is Propaganda door Edward Bernays vooral voor nu écht een aanrader.

17:05 (05:05 PM) CET

Ik gedraag me kalm maar heb low-key super veel zin om letterlijk ieder persoon op aarde, zonder enige uitzondering, helemaal in elkaar te slaan. Dit is echt het meest onnodige drama allertijden.

17:13 (05:13 PM) CET

Trouwens, de persoon die dat filmpje maakte met stembrieven voor Trump die in de fik werden gestoken had toch een Nederlands accent?

17:15 (05:15 PM) CET

Inmiddels is censuur op sociale media namens de Europese Unie nu trouwens officieel, toch?

17:23 (05:23 PM) CET

Hoe kan Joe Biden trouwens president worden met een zoon die zijn gezicht niet kan laten zien? Als hij mijn vragen zou beantwoorden zou zijn vader zijn presidentschap volgens mij weer kunnen inleveren. De nickname die ik voor hem heb is Mister International, maar volgens mij is dat nog too soon? :p

How can such bland people get such a hot son?

17:27 (05:27 PM) CET

Ik vraag me trouwens echt af hoe het met Bouterse gaat.

18:50 (06:50 PM) CET

Mijn glowy bronzer is veel minder glowy dan ik had gewild. 🙁 Maar verder vind ik wel dat ik er steeds beter in word.

Ik had net een beetje gesport (ja je ziet mijn sportkleren 🙁 ) en dacht laat ik voordat ik ga douchen doen waar ik dinsdag niet aan toegekomen was. Et voilá. :p

Nu ga ik douchen en mijn gezichtshaar tackelen enzo. :p

21:57 (09:57 PM) CET

Omg I just heard the newsss

Ahahahahaha. :p

23:37 (11:37 PM) CET

Foto door Jordan Benton van Pexels

Leave a Reply