Loading

Lights 2

Heyy. πŸ™‚ I’m starting my post early I guess… Ik wil graag een gedachte delen nu ze nog vers is.

Bombs

Terrorisme en de controverse rondom spotprenten is een onderwerp dat ik in vele kringen heb besproken en dat ook op school, met name dan de thema’s Charlie Hebdo en Pim Fortuyn, vaak een discussieonderwerp was.

Ik heb twee kanten van het verhaal gehoord, en ook nu is mijn opvatting over dit concept in het midden. Zomaar onschuldige mensen van het leven beroven is in mijn ogen nooit iets goeds. Een eeuwenoud tragisch patroon. Maar er zijn twee aspecten aan de andere kant van deze discussie waar ik ook niet enthousiast over ben.

Vrijheid van Meningsuiting

Ik ben een voorstander van vrijheid van meningsuiting, maar heb wel een specifieke definitie van wat dat inhoudt: vrijheid van meningsuiting is naar mijn mening expliciet verbaal. Als je het ergens niet mee eens bent of iets niet leuk vindt, dan mag je van mij urenlang met talloze argumenten je standpunt verdedigen, ook al ben ik het daar niet mee eens. Tijdens een protest andermans bedrijf in de fik steken valt onder die definitie niet onder vrijheid van meningsuiting. Dat is gewoon barbaarse ongemanierdheid.

In datzelfde licht ben ik geen fan van spotprenten. Spotprenten worden gebruikt om mensen op een zo simpel mogelijke manier “intellectueel” belachelijk te maken. Een tekening maken van een of andere politieke leider met een piemel op zijn voorhoofd vind ik niet onder de categorie vrijheid van meningsuiting vallen, omdat het geen duidelijk standpunt verdedigt. Ja, je vindt die persoon niet leuk, maar het blijft niet meer dan een persoonlijke aanval.

De nuance hier is wel dat, hoewel ik er absoluut geen fan van ben (en echt iedere geschiedenistoets moesten we een spotprent ontleden πŸ™ ), je in principe het recht hebt om te tekenen wat je wil. Dus by all means. Maar het is niet bepaald extensief en dat maakt het naar mijn mening niet extreem raar dat mensen daar agressief op reageren.

Cultuur

Dat brengt me bij het tweede aspect. Het culturele aspect. Het is nu de zoveelste keer dat er mensen dood gaan naar aanleiding van een anti-islam gerelateerde spotprent. Ik zeg niet dat andere mensen doden omdat de “terrorist” denkt dat een heel ras of een specifiek deel van een bevolkingsgroep het met een spotprent eens is, iets normaals is om te doen. Dat is absoluut een probleem. Maar ik denk dat de agressie overwegend uit het volgende komt: heb je wel enig idee waar je het over hebt?

Volgens mij zijn 99% van de mensen die anti-islam spotprenten maken geen moslims. Hoe kan je een sterke mening hebben over iets waar je maar nauwelijks kennis van hebt? En dat dan uiten via een spotprent, waarmee je die sterke mening maar nauwelijks uitlegt. Schrijf er een boek over, in plaats van er een spotprent over te maken. Mensen met anti-islam gerelateerde meningen krijgen die “kennis” meestal van het nieuws, maar de meesten van ze hebben de cultuur zelf nooit ervaren. Dat stoort mij.

Op dezelfde manier dat het me stoort dat men Hunter Biden op zijn persoonlijk leven aanvalt, stoort het me dat men de profeet Mohammed belachelijk maakt in een spotprent. Hij kan zich niet verdedigen, en hij betekent ontzettend veel voor zijn volgelingen/fans. Dat maakt het uiterst gevoelig. Er geldt dan uiteraard nog steeds vrijheid van meningsuiting, maar maak dan in ieder geval minstens een uitgebreid toegelicht punt.

De interpretatie van zijn lessen is al controversieel op zich, en dan moet er ook nog eens een of andere westerling die zich beter voelt dan alles en iedereen bij komen? En het houdt niet op. Ik kan de frustratie begrijpen.

Immigratie

Als de EU ooit besluit haar belachelijke immigratiebeleid terug te draaien, hoop ik niet dat deze zeer controversiΓ«le kwestie als argument daarvoor zal worden gebruikt.

Kijk, ja: als alle Moslims in moslimlanden wonen en alle westerlingen in Westerse landen wonen, dan kunnen ze misschien allerlei haatdragende dingen over elkaar zeggen zonder dat er daarna een treinstation wordt opgeblazen, maar dat is geen echte oplossing. Vooral omdat er ook vele Moslims zijn die het niet leuk vinden dat er hierom mensen zijn gedood.

De betere oplossing is als men elkaar leert begrijpen. En dan niet leren begrijpen wanneer de volgende persoon wordt gedood, maar leren begrijpen zodanig dat er daarom geen mensen worden gedood en er geen domme spotprenten meer gemaakt hoeven te worden.

Dat wil niet zeggen dat de massaimmigratie niet moet stoppen. Dat moet absoluut stoppen. Niet vanwege meningsverschillen: er is geen plek. Er is niet voor de lange termijn absoluut niet genoeg woonruimte. Daarom moet de massaimmigratie stoppen.

Dat wil trouwens ook niet zeggen dat er helemaal geen goede spotprenten zijn. Ik vind deze wel een goede:

Over de slag bij Verdun

De slag bij Verdun was een zogenaamde overwinning, maar er zijn daar aan beide kanten zo veel mensen doodgegaan dat er nauwelijks van een overwinning te spreken is. Wat spot betreft is dit mild, subtiel en accuraat.

03:50 (AM) CET

BEANED ahahaha x_x

03:59 (AM) CET

Had ik trouwens al gezegd dat ik Tucker Carlson een toffe peer vind? Zijn opmerkingen zijn altijd heel scherp. Men zegt dat hij een racist is, maar ik heb daar zelf nog nooit iets van gemerkt.

Oki ik ga mijn late night honger stillen en daarna weer een poging tot slapen doen. Ciaooo liefjeee x

04:12 (AM) CET

“Censorship is the “defund the police” of free speech.” Hoe vind je ‘m?

04:35 (AM) CET

Wat ik trouwens het raarst vind aan de EU: maak je niet eerst een deal en ga je daarna pas fondsen werven? Hoe zit je nu met meer dan een triljoen en weet je niet wat je ermee moet doen? Geef iedereen 100 euro? Of geef het aan mij?

05:50 (AM) CET

Ayy er komt een lights 3… Ik kon niet slapen last night, maar gezien ik alle 4 de lampen in 1 dag wil ophangen moet ik in de ochtend beginnen. Omdat ik zonder daglicht niets zal kunnen zien. (En ik heb geen idee hoe het zal gaan. Misschien ben ik binnen een uur klaar. Misschien duurt het de hele dag.) Er is nu daglicht, maar potato mode. πŸ™

Hopelijk heb ik in ieder geval alles opgehangen voor zondag. Niet dat ik verwachtingen heb voor die dag, maar meer gewoon voor mezelf. Wie me in person een cadeautje geeft krijgt kusjes though. u_u

Haha omg gisteren trouwens zei iemand in de supermarkt dat ik op haar Marokkaanse vriendin van toen ze 16 was leek, wat de daytime equivalent van “AYYEEEE” zeggen wanneer je een bekend gezicht ziet in de club. Very fun. πŸ™‚

16:13 (04:13 PM) CET

Wat ik trouwens *insert woord dat in deze context past* vind, is dat men op politiek vlak dingen afkeurt, maar weinig actie onderneemt. Waarom pas een coronavirus steunpakket NA de verkiezingen? (Dat kan ver eind november, nog veel later dan dat of nooit zijn.) Mensen hebben NU honger, toch? Hetzelfde geldt voor het patroon van relschopperij: het wordt niet bij de wortels aangepakt. Voor sommige dingen is het echt beter om gebruik te maken van de macht die er is, in plaats van dingen via de bureaucratische route willen doen. Misschien is het beter als links wint en de rest van de maatschappij besluit hun overheid niet meer te erkennen.

19:07 (07:07 PM) CET

Had ik al gezegd dat ik op mijn huidige bestuursselectie besluit, Tishe, Hunter en ik basically de 3 musketiers zijn? En dat Hunter en Tishe dan best buds 4 life zijn? (I am regent. I don’t have friends. I only have bad bxtches.) Als we een bed hebben dat ongeveer 3 Tishes groot is, kunnen we er met z’n drieΓ«n in slapen hihihihihi. :$ Toch Tishe? πŸ˜€

20:33 (08:33 PM) CET

Hey mijn familie stuurt me een piano voor mijn verjaardag. Wat lief.

21:21 (09:21 PM) CET

I’m conflicted. πŸ™ Aan de ene kant is wat ik doe uiteraard heel koud en bot enzo, maar nog steeds is het in mijn ogen voor ons allen beter op deze manier, als niet een stap verder zoals ik op LilFangs.com beschreef.

Aan de ene kant wil ik ze een bedank bericht sturen, maar aan de andere kant wil ik de gateway naar sociaal contact niet heropenen. We hebben een bloedband, maar wat visie betreft zijn we compleet verschillende mensen. Uiteraard “moet” je met iedereen door een deur kunnen, maar richtend op dat het enige wat ik wil in het leven macht is, heb ik niets aan mensen die daar niet hetzelfde over denken.

Het blijft een emotionele mind game, maar ben ik de enige die ziet dat ik niet de lul in dit verhaal ben?

Een kusje πŸ™

I’d like to consult my main Praesenses for a please do not say a word just give me kusjes session. πŸ™

22:37 (10:37 PM) CET

Toen er aangebeld werd – ik dacht sowieso al huh sinds wanneer krijg ik (naast Ikea) pakketten om 9 uur ’s avonds – dacht ik dat mijn nieuwe jas en nieuwe schoenen enzo geleverd werden. Ik had dit echt totaal niet aan zien komen. En, ongeacht de consistency, heb ik echt totaal geen flauw idee hoe mijn leven er over 6 – 8 weken uit ziet.

De wijnfles was in deze stof gewikkeld.

Die kan ik gebruiken als hoofddoek, of sjaal, of tafelkleed. Voor de feestdagen. πŸ™

22:40 (10:40 PM) CET

Dit weekend haal ik trouwens door wat schrijven betreft. En dan ben ik maandag en dinsdag offline.

De laatste tijd wanneer ik niet in bed lig, lig ik op mijn tapijt. Ik ben er echt blij mee.

De piano is echt trippy. Ik dacht tijdens het eten nog aan hoe ik een elektrische piano zou kunnen kopen voor Kerst, afhangende van hoeveel ik de rest van de maand uitgeef aan boodschappen. En niet lang daarna kreeg ik dit bericht. Jeetje een akoestische piano. Ik kan me dat zelf niet permitteren. Ik kan het nog steeds niet geloven. En vraag me ook af of dat dan met een hijskraan geleverd zal worden, want die krijgen we sowieso niet de lift in. Jeetje ik mis piano spelen echt ontzettend. πŸ™ 6 – 8 weken is lang. πŸ™ En dan zelfs in het doomsday scenario waar alles verzuipt en ik voor altijd hier binnen vastzit, heb ik dan de piano als offline entertainment. (Maar geluid trekt wel zombies aan…)

Kusje? πŸ™

23:40 (11:40 PM) CET

Ooh sike haha ik bedoel akoestisch uitziend. Haha de man des huizes wilde altijd dat we digitaal zouden gaan.

23:43 (11:43 PM) CET

Potato outtt x

23:52 (11:52 PM) CET

Foto door Mike van Pexels

Leave a Reply