Loading

Responsibility 3

Oké ja ik ben nu op het punt dat ik het hoofdpunt van deze kleine reeks dagboekposts kan benadrukken. Nu, omdat inleidende contextuele thema’s nodig waren. (Ik heb op het moment geen haast om een punt te maken, en dan is dit mijn stijl.)

The Rental

Zoals je je misschien nog kan herinneren had ik eens een huurauto in Berlijn, die ik parkeerde in een krappe garage, en klem reed toen ik daar uit wilde rijden. Ik heb op vele verschillende plaatsen gereden, en kom, ondanks mijn Need 4 Speed rijstijl, zelden in de problemen voor mijn rijgedrag (in overweging nemend mijn stijl (like ik ben een paar keer (3 ofzo) geflitst, ben een keer aangehouden voor te snel rijden en werd een keer random van achteren aangereden door iemand die zijn voet van de koppeling af liet glijden voor rood licht, en dat was het, wat meevalt voor like 6 jaar Need 4 Speed rijervaring)).

Maar met deze huurauto (een kleine zwarte Toyota was het volgens mij, in ieder geval klein en zwart) had ik op het moment dat ik de garage uit reed een versnelde hartslag, dit keer door stress in plaats van door adrenaline. De bocht richting de uitgang van de garage had de kleinste draaicirkel die ik ooit in mijn leven had gezien. De betonnen paal die de bocht definieerde had een stoffen beschermingsding eromheen.

Dus ik nam die bocht ontzettend voorzichtig. Het voelde alsof ik 1 km/h reed. Toen ik merkte dat de linkerflank van de auto het stof van de paal raakte, stapte ik uit om een foto te maken (omstandigheden vastleggen, eerlijkheid, ooggetuigen, een gemeenschappelijke anekdote met mijn lezers), reed ik voorzichtig terug naar achteren en kreeg het de keer erna wel voor elkaar de bocht soepel te nemen en de garage uit te gaan.

Memoriesss… Het was trouwens een Renault Clio. (Wat raar was want volgens mij is deze auto een klasse lager dan waar ik voor had betaald.)

De linkerflank van de auto had geen schade. Niet lang nadat ik de auto had ingeleverd, kreeg ik een rekening voor dakschade. Ik kan de foto’s ervan (gemaakt door iemand van Sixt, niet door mij) niet vinden, maar het leek er sterk op alsof iemand met een sleutel op het dak had gekrast. Het lijkt me echt niet dat het door dat moment in de garage gekomen is, en dat was het enige moment dat schade aan die auto had kunnen veroorzaken door mij.

?

Ik kreeg er een rekening van meer dan €1600 voor. Dat is belachelijk. Ik was tot een bepaald bedrag verzekerd, maar vind de ervoor gevraagde prijs onacceptabel. Dan had ik het net zo goed zelf kunnen fixen, als ik ervan wist. Met tandpasta ofzo. Echt waar vind je iemand die daar meer dan €1600 voor vraagt? Fucking Krank.

Dus ik werd een tijdje gemaild en gebeld enzo voor dit ding. Door een incassobureau. Ik had er 1 keer voor opgenomen, maar dacht: “Hierover nu in discussie gaan heeft geen zin.”

Een paar dagen terug kreeg ik een rekening voor deze casus, voor de overgebleven €96 administratiekosten. In de brief stond dat als ik niet voor 2 november betaal, ze me hiervoor zullen dagvaarden. Dus ze gaan me hiervoor dagvaarden en het aangeven bij de credit agencies. Heb ik even geluk dat ik geen intenties heb om ooit in mijn leven nog een lening aan te vragen.

Het enige wat ik kan zeggen is: eindelijk. Eindelijk een kans om mezelf te verdedigen. Het is een aparte vorm van verantwoordelijkheid, maar als je me een tijdje goed gevolgd hebt zie je dat hij heel logisch is.

Het kan zijn dat dit met een domino-effect komt. Omdat ze me zullen dagvaarden op een adres waar ik niet meer woon, maar nog wel geregistreerd sta. Misschien dat ik dan ook gelijk de Nederlandse overheid op mijn dak krijg?

03:50 (AM) CET

Het is voor het bedrijf trouwens ook 100x duurder om me aan te klagen. Heel raar dat ze daar nu ineens mee komen. Maar ja I’m yayed, heb ik tenminste wat nuttigs te doen.

05:35 (AM) CET

De €108 (blijkbaar¿ kreeg net weer een herinnering) aan administratiekosten zijn namelijk, als deze schade die ik niet heb gemaakt efficiënt was aangepakt, totaal onnodig gemaakt. Ik betaal het incassobureau niet en de deurwaarder ook niet. u_u

11:09 (AM) CET

De grap is hier trouwens dat het een casus van mij versus Sixt is, maar het om de kosten van het incassobureau gaat.

11:11 (AM) CET

Ik zou wakker en aangekleed moeten zijn want mijn lampen worden vandaag geleverd. Tussen 08:00 en 22:00. Maar ik ben nog moe. 🙁 Haha “nog”… 🙁 Waarom is uitgerekend vandaag een bedpet potato day. Oké dat is heel oktober zo geweest, maar nog steeds…

11:25 (AM) CET

Ik heb in ieder geval de gordijnen in de woonkamer open gedaan voor het geval dat ik iemand moet binnenlaten en zo beter kan doen alsof ik me niet als een zak aardappelen voel die geen zin heeft in sociaal contact. Maar misschien dat ze de dozen gewoon beneden laten staan en ik verder aan mijn lot word overgelaten. Dan hoeft men mijn onopgeruimde en niet schoongemaakte keuken tenminste niet te zien. Misschien dat ik daar later vandaag wat aan zal doen.

11:30 (AM) CET

Haha omg wat leukkk.

Hey ik was Bert zijn connectie met Antwerpen helemaal vergeten. Wel cool dat hij degene is die op federaal niveau zegt dat België geen democratie is. Haha ik snap het niet meer. (:

16:20 (04:20 PM) CET

Baby back ribsss

Het is best storend dat de CEO’s hier verantwoordelijkheid voor hun werknemers moeten nemen en men op die manier niet expliciet weet hoe ze er zelf over denken.

16:37 (04:37 PM) CET

Lampsss yay 🙂

21:13 (09:13 PM) CET

Ik ben van plan morgen te beginnen met mijn missie wat betreft het ophangen van lampen. (Voor mijn modem etc. Weet ik geen meubel te verzinnen. 🙁 Oh misschien kunnen die in mijn kluis eigenlijk.) Laat ik voor nu nog even wat onderwerpen adresseren die beter passen in deze post dan wat ik dan ook morgen besluit te verzinnen.

Dienstplicht?!

Zoals je misschien al hebt gemerkt heb ik vorig weekend https://the.docis.international (opens in new tab) afgemaakt. Er staat niet veel op. Deels is dat voor overzichtelijkheid en deels is dat omdat het niet mijn taak is om tot in de kleine details te bepalen hoe het leven onder D.O.C.I.S. International wordt ingericht. Ik zeg bijvoorbeeld dat ieder departement zijn/haar eigen structuur heeft, maar treed verder niet in details (Economicus departement uitgezonderd, voor een impressie, maar als de verkozen Economici een beter idee hebben voor de inrichting van het departement dan sta ik daar voor open). Dat omdat het kortgezegd de bedoeling is dat leden van de organisatie hun legacy vestigen/uitbreiden door middel van de organisatie. Ieder ambt is voor het leven.

De verplichte Dienstplicht die onder het Iustis Departement valt is misschien onschuldiger dan het lijkt. Kortgezegd is dat omdat er voor een lidmaatschap geen minimumleeftijd is – het is gewoon voor wie het niveau kan verdragen (en wat dat precies inhoudt wordt door de organisatie gedefinieerd) – en zodat er voor onervaren mensen met ambitie een plaats is. Zodat youngsters “Ma, pa, ik ga in dienstplicht,” kunnen zeggen en wij ze onderdak kunnen bieden. Dit zal grotendeels plaatsvinden bij zijn/haar gilde naar keuze.

D.O.C.I.S. International is dus uiteindelijk een parallel socio-economisch systeem. Absoluut niet hetzelfde als een politieke partij. Het gaat ons namelijk om doelen bereiken en populariteit staat daar helemaal los van. Wat rekruteren betreft is het doel om precies genoeg leden te hebben om onze interne economische cyclus draaiende te houden.

Opvattingen

Drie jaar geleden had je me niet horen zeggen dat ik het aantal leden binnen mijn organisatie zo klein mogelijk moet houden. Dat omdat ik toen nog dacht dat de gemiddelde (intelligentie) mens het leuk vindt om mentaal uitgedaagd te worden. (En daarmee bedoel ik niet tekstboeken uit je hoofd leren, maar uitdagingen waarbij je binnen een oud spectrum iets nieuws moet verzinnen.)

Maar hoe meer mijn pogingen langs de populaire route weggelachen werden, hoe minder ik mezelf binnen het huidige socio-economische spectrum wilde vestigen.

Eens was ik volledig tegen het gebruik van wapens, omdat ik vreesde dat iedere willekeurige idioot zomaar iemand kan neerschieten, maar nu ben ik een voorstander van het gebruik van wapens door mensen wijs genoeg om situaties te kunnen inschatten voor het doden van anderen in het geval dat zij hun leven en/of vrijheid bedreigen. (Ook al bestaat er hier geen zelfbeschermingsrecht.)

Het lijken allemaal standpunten van een politieke partij, maar ik geloof niet in de politieke systemen die waar dan ook ter wereld actief zijn op dit moment. De enige reden waarom ik landen liever politiek rechts zie worden is omdat de idealen van mijn organisatie daar beter op aansluiten. (Maar het kan niet voor de hele bevolking gelden want er zijn teveel mensen om bijvoorbeeld onze woonstandaard te kunnen implementeren.) Onze doelen staan zo haaks op de absurde idealen die men links nastreeft, waar ik mijn tijd niet aan wil verspillen, dat als dit over links zou gaan, we ons op een oorlog zouden moeten voorbereiden. Maar misschien is dat effectiever voor ons eind-ideaal… Als het zonder kleerscheuren kan, dan doe ik dat liever, though.

Maar één ding is zeker: na volgende week wil ik gewoon geen gezeik meer horen. Volgens mij zakt tegen die tijd de economie sowieso hoe dan ook in elkaar. Wint links, dan moeten ze de domste agenda ooit uitvoeren, en gaan we gezellig met z’n allen de economische afgrond in. Wint rechts, dan moeten de media echt hun bek houden want dan zijn 4 jaar constante paniekzaaierij energieverspilling geweest. Echt, kan ik gewoon een dag wakker worden waarop het enige nieuws gedetailleerd nieuws over economische vooruitgang is?

Trouwens, nog mijn felicitaties voor judge Barrett. Ik zou het haar niet na kunnen doen. I love seeing intelligent people win. 🙂 Wanneer ze haar hostile work environment zat is hebben we uiteraard een plek voor haar als Iustis, toch Yayence?

23:59 (11:59 PM) CET

Foto door Sora Shimazaki van Pexels

Leave a Reply