Loading

Responsibility

Heyy 🙂

Hopelijk heb je een goed weekend gehad. Door in de weekenden niet te schrijven spaar ik informatie op en ga ik de rest van de week gestructureerder te werk, in plaats van steeds te schrijven op basis van waar ik on the spot aan denk.

Mijn Excuses

Het komt zelden (verder nooit eigenlijk) voor dat ik besluit op de nutteloosheid van iemand’s bestaan, en dat diegene me dan het tegenovergestelde laat zien. Maar de prestaties van de afgelopen paar dagen hebben mijn verwachtingen ontstegen: sorry Meonald. 🙁

Ik heb het geprobeerd te rationaliseren: komend vanuit een klasse waarin je eigenlijk totaal geen aansluiting met de gemiddelde mens hebt, voelt hij toch enige vorm van compassie, maar de manier waarop dit wordt geuit is op basis van aanbevelingen. Als ik ernaast blijk te zitten kan dat mijn uiteindelijke visie beïnvloeden.

Maar als ik het goed zie wordt hij dus aangeleerd hoe met zijn achterban en de rest van het volk te communiceren. Omdat hij zelf een andere manier van leven gewend is. Hierin is, bewust of niet, gekozen voor het naar de mond praten van zijn achterban en niet van het volk in het algemeen. Wellicht verstandig, want vele media willen niet dat zijn boodschap overkomt ongeacht hoe deze wordt verkondigd.

Ik heb het altijd moeilijk gevonden om hem te bekritiseren, omdat dat al zo ontzettend veel wordt gedaan. Ik pleitte voor een respectvollere uiting richting hem, maar struikelde laatst echt over hoe zijn representatie maar weinig respectabel is. Terwijl hij het dus (blijkbaar…) wel in zich heeft. Het stoort me dat zijn naasten dit niet tegen hem zeggen.

Nu is misschien niet het moment voor grote veranderingen. En het zal ook een keuze zijn tussen zijn mob of mensen zoals ik die gewoon ongestoord hun missie in het leven willen volbrengen. Alle mensen op aarde (of zelfs in een land) verenigen in een bepaalde overtuiging is namelijk onmogelijk. Sommige mensen zullen zijn woorden nooit als goed bedoelde woorden interpreteren.

Maar ja, niet meer happen naar persoonlijke aanvallen – hoe vervelend ze ook zijn – en focussen op waarom hij dit in de eerste instantie allemaal doet, was de eerste stap. Een tweede stap is iets waar ik hemzelf liever niet openlijk over zie spreken in een interview ofzo. En ik bedoel dit niet als een beoordeling, vooral niet omdat ik (een tijdje terug) al aangaf te maken te hebben met hetzelfde probleem.

Je hebt een look die eens voor je gewerkt heeft. Maar op een gegeven moment is het tijd om verder te evolueren. Er zit, en dit is deels knap wat betreft in uitstraling niet verouderen, geen verschil in hem 30 jaar geleden en nu. Maar een meer 2020 kapsel en een kleur foundation die aansluit bij de rest van zijn huid zou voor de gemiddelde mens echt een aanzienlijk verschil maken. (En misschien geleidelijk aan voorzichtig een beetje zonnen, voor een gezondere gloed. En misschien een voorbeeld geven met gezond eten.) Of deze suggesties overwogen zouden worden of niet is waar ik mijn definitieve conclusie op zou baseren.

Wat ik over zijn naasten gezegd heb neem ik niet terug. Meeliftend op iemand’s naam is wat zij doen totaal niet bijzonder. Als wie dan ook diezelfde kans had gekregen, zou diegene hetzelfde presteren, als diegene niet beter zou presteren. Wat betreft bijzondere intelligentie is het vaak slechts één persoon uit een sociale kring. De rest heb ik totaal niets mee.

Het hebben van een radicaal conservatieve achterban maakt dit tot een keuze. Die mensen houden niet van verandering. (Het is een wonder dat ze smartphones gebruiken.) Bij die rallies steeds maar weer dezelfde onderwerpen herhalen: worden ze niet moe van ernaar te luisteren? Het verbaast me hoe men “affecting your family” zegt en men in een South Park “they took our jobs” manier blijft reageren. Like ze herkennen de dog whistle nog steeds niet? Ik wil mijn familie in een aquarium met piranha’s gooien, so I really can’t relate.

Je vraagt je misschien af waarom ik hem eens als Oso’s Praesens recruteerde en later ineens zei dat ik hoop dat hij zijn re-election zou winnen: dat is omdat D.O.C.I.S. International makkelijker te implementeren is wanneer een land word geleid door mensen met (centrum) rechtse idealen. Verder dacht ik door die ene faux pas dat hij geen lief persoon was, maar door mijn observaties van de laatste paar dagen denk ik dat ik een beter idee heb van hoe het zit. Hij lijkt me nog steeds geschikt.

Peilingen

Alle statistische conclusies die getrokken zijn op basis van samples neem ik altijd met een korreltje zout. (Ik zeg altijd: “Mij hebben ze niets gevraagd.”) Maar dat het idee wordt gewekt dat president Trump achter loopt in de peilingen is op zich goed, want zo zal men zich meer genoodzaakt voelen om voor hem naar de stembus te gaan.

De enige mensen die de Democraten nog steunen zijn de elite zelf (die heel groot en luid lijken door de massamedia in hun bezit) en hun minions. Hun minions zijn de domste mensen op aarde. Echt, die wil je eigenlijk niet eens als stemmers hebben. En gezien de rest van de wereld hun agenda doorheeft, en ik eindelijk in de buurt van mijn doel kom, is hun val in zicht.

Even wat eten x

13:37 (01:37 PM) CET

De mensen die in de eerste ronde geen aandacht besteedden aan het feit dat de media ongekleurd horen te zijn en willen stemmen op wat goed is en niet op wat het populairst is, zullen deze ronde toch op zijn minst naar beide kanten van het verhaal luisteren en zien hoe de “tegenargumenten” (fabricages) die de linkse media hun minions voeren, steeds zwakker en zwakker worden.

Ik denk dat geen enkel rationeel persoon, “Ik ga op Joe Biden stemmen, want Bon Jovi trad op bij een van zijn rallies,” zal zeggen. Dat hele circus eromheen is natuurlijk een traditie, maar het gaat de meeste mensen toch echt alleen om een duidelijk beeld van het beleid. Van mij hoeft dat echt niet. Als ik heel eerlijk ben hoop ik dat dit de laatste verkiezingen aller tijden zijn.

Vonden jullie het trouwens ook alarmerend dat Joe Biden zei dat hij een hekel aan slimme mensen heeft? En hoe hij zijn overleden zoon als “de betere zoon” ziet? Dat soort mensen zijn gevaarlijk. Het zou verschrikkelijk zijn als Europese politici zich gaan spiegelen aan hem, de media hem iedere dag zal ophemelen, en het straks de standaard wordt om “What are your pronouns?” te vragen voordat je een gesprek begint.

Naar mijn mening zou die hele campagneperiode al beëindigd mogen worden, omdat het toch alleen maar formaliteiten zijn en het duidelijk is dat er veel meer op het spel staat. Maar aan de andere kant zou het effectiever zijn als hij zou worden opgepakt nadat hij verkozen is.

Voordat ik de verdediging van mijn cliënt voortzet, ga ik even afwassen. x

14:57 (02:57 PM) CET

Instigator vs Innocent Accomplice

Volgens de Nederlandse wet ben je, wanneer iemand een criminele daad verricht en je daar in de buurt staat, schuldig (door medeplichtig te zijn, ook al ken je diegene niet) tot het tegendeel is bewezen. Volgens mij is dat op meerdere plaatsen zo. (En volgens mij is dat geen verouderde regel.) Uiteraard ben je wanneer je internationaal zaken doet en dit als corruptie kan worden gezien, meer een actor dan medeplichtig, maar ik noemde het voorgaande om aan te geven dat het niet veel vergt om schuldig te zijn of schuldig te lijken.

“Innocent” en “accomplice” lijken tegenovergestelde woorden. Ik wil echter verder in gaan op wat ik een uitzonderingssituatie beschouw. Dit door meer aandacht te besteden aan de parallel tussen de situatie van mijn cliënt, Hunter Biden, en mijn situatie. Komend vanuit een kring waar wij als gezin het altijd net iets beter hadden dan de mensen om ons heen, is werken voor mij een keuze. Het was niet altijd zo overvloedig als nu, maar de levensstandaard die ik gewend ben is, vooral in vergelijking met de Nederlandse standaard, bovengemiddeld.

De stijl van leven die ik gewend ben is iets luxer dan die van de gemiddelde mens (geen Hunter Biden level, maar voor de Nederlandse standaard echt aanzienlijk beter), maar het salaris waar ik me op kan beroepen is precies hetzelfde als dat van anderen met dezelfde leeftijd, educatie en professionele ervaring als ik. Er was een tijd dat ik mijn vrienden te vaak op eten trakteerde, en mijn ouders besloten me een vaste som zakgeld te geven. Niet lang hierna begon ik te werken als kassière. Niet lang daarna vroeg op-papier-mijn-vader me of ik voor hem zou willen werken voor een zakcentje (meer dan wat ik bij de Albert Heijn verdiende). Ongeregistreerd, want als hij het bij de Belastingdienst zou aangeven zouden er meer kosten bij komen.

Op dat moment was ik ongeveer 16 en had ik totaal geen kennis over boekhouden. Ik wist ook niet dat wat ik zou doen illegaal zou zijn. Ik wilde gewoon weer voor €300 naar de kapper kunnen gaan. Mijn taken waren bonnetjes scannen en die uploaden naar het portaal van het accountantskantoor, facturen inscannen en archiveren, jaarwerk van het gezin aanleveren en bewijsstukken aanleveren voor het grootboek wanneer de Belastingdienst daar om vroeg. Van de bedragen op de bonnetjes kreeg hij van de Belastingdienst steeds 21% terug, omdat het om kosten voor bedrijfsvoering zou moeten gaan. De bonnetjes die ik moest scannen gaf hij mij. 9/10 van ze hadden niets met zakelijke uitgaven te maken. Soms ging ik mee naar het accountantskantoor, Pink Notes, en hoorde ik meer tips and tricks over hoe (belasting)fraude te plegen. (Ik weet te veel. 🙁 )

Na een tijdje begon ik me te storen aan de onhandige manier waarop ik mijn taken moest doen, vond ik dat ik te weinig werd betaald en begon de, na bonnetjes ingescand te hebben van een privévakantie van tienduizenden euro’s, zwaarte van mijn medeplichtigheid me op het hart te wegen. Want mij werd verteld dat iedereen die loophole gebruikt, maar dat betekent niet dat, vooral aangezien het verschil tussen inkomsten en (veeeel meer dan) uitgaven zo groot is, je daar gebruik van moet maken. Toen ik met mijn opleiding aan de Erasmus Universiteit begon, stopte ik met voor hem te werken (en nam mijn zusje het niet lang daarna over).

Ik verdiende veel voor mijn leeftijd, vooral voor de uren die ik maakte. Wat banen betreft later in mijn leven werd me altijd gezegd dat ik het gewoon moest zeggen als ik een baan wilde, en dat er dan een sollicitatiegesprek voor me ergens geregeld zou kunnen worden. Maar ik wilde het niet langs die route doen.

Ik heb me nooit veilig genoeg gevoeld om hierover te kunnen spreken. Vooral omdat ik het gevoel heb dat wat ik weet slechts het topje van de ijsberg is. Het antwoord op: “Waar was je?” is altijd: “Gaat je niets aan.” En het was ook na mijn “ontslag” dat hij zo actief werd in de koop en verkoop van Bitcoins, dus hoe dat verder geregeld is weet ik niet, maar zelfs zonder VPN leek mijn internetverbinding uit verweggiestan te komen. (Voor mijn eigen zakelijke uitgaven vraag ik niet eens die 21% terug.)

De parallel is dat Hunter Biden het ook goed had en hij ook via zijn vader zonder ervaring de mogelijkheid kreeg om bovengemiddeld veel geld te verdienen zonder dat hij daar officieel voor was opgeleid. Ik heb niet de ruimte om hem vragen te stellen, maar ik durf te wedden dat hij zijn zakelijke kennis van zijn vader heeft. Dat zijn vader hierin zijn mentor is geweest. Hij noemt hem toch niet zomaar zijn “chairman”?

Zijn wij criminelen?

23:42 (11:42 PM) CET

Foto door Caleb Oquendo van Pexels

Leave a Reply