Loading

Businesswoman Burnout

Voor het ondergewaardeerd zijn in combinatie met nauwelijks serieus genomen worden terwijl letterlijk ieder probleem dat er nu is er al niet meer geweest was als ik de leiding had gehad, en me hoofdzakelijk daardoor als een zak aardappelen te voelen, heb ik eindelijk een term: businesswoman burnout.

In het verleden heb ik vaak gezegd dat ik de meeste vrouwen vaak zwak en passief vind. Dat is omdat ze de potentie niet eens hebben om te weten hoe dit voelt.

En dat als ik dan een belachelijke lening had gehad (terwijl de huidige financiële constructie van mijn bedrijf dat op de lange termijn juist het meest rendabele bedrijf ooit maakt) en een man de leiding had gehad, was ik nooit in de afgrond beland, omdat – hoewel er nu door nu ook een anti-mannenbeleid een nog grotere chaos wordt gecreëerd – de maatschappij nog steeds androcentrisch is.

Wat betreft visie voor deze organisatie is er absoluut niemand die dit beter kan doen dan ik. Maar zonder het talent dat ik heb uitgekozen in dienst te kunnen nemen, is letterlijk de hele maatschappij verdoemd (door de keuzes van de mensen die aan de macht gelaten blijven).

Ik voel me een beetje als een combinatie van Miss Congeniality en die ene aggressieve bazin van Toren C. Is misschien de juiste remedie een unisex slumber party voor aardappelgevoelens? I need kusjes and money. u_u (Oh and some new friends. 🙂 )

Wat vrouwelijkheid betreft is de standaard voor vrouwen naar mijn mening gecreëerd puur door maatschappelijke dwang en niet op basis van vrije wil (voor mannen denk ik ongeveer hetzelfde, maar ik denk dat onwetendheid daar ook een grote rol in speelt en zal daar zo op terug komen). De standaard voor onnatuurlijke toevoegingen aan het uiterlijk is niet normaal. De lat voor nepschoonheid ligt belachelijk hoog.

Wanneer men zegt dat ik te mannelijk oog, wil ik natuurlijk wel iets doen om dat niet meer te hoeven horen (click clack banggg jwz maar dat is illegaal helaas). Maar dat gaat geleidelijk aan. Oogschaduw is voor mij altijd een soort hogere wiskunde geweest. Donderdag begint mijn les. 🙂

Tegelijkertijd voelde ik dan dit, in referentie naar commentaar.

Maar nu vraag ik gewoon af hoe ik eruit zou zien als ik wel aan die trend mee zou doen. Want ik voel me nu, door de aardappelheid, niet één met mijn geslacht en niet één met wie ik aspireer (Vlaams woord¿ net als microgolf :p es so cuteee) te zijn. Ik wil echter wel van mezelf blijven houden zonder die “beschermingslaag”. (Gescholden worden op een alias, gescholden worden op schmink. Het weegt minder, maar de standaard is anders.)

Want aan de ene kant – en toen met Kerst 2018 had ik dit al heel erg – is het voor mij onmogelijk om de juiste signalen af te geven naar Victishe, dus zie ik hem dan liever eigenlijk wanneer ik me beter voel. Maar misschien dat hij juist onderdeel van het proces zou moeten zijn. (Samen met mijn super mooi en lief ander liefje naar wie ik zo ontzettend op kijk en die echt moet stoppen met die zoutzak te verdedigen. Beleid is goed maar karakter is kiezen tussen slecht en slechter. We moeten daar geen genoegen meer mee nemen. Vooral niet als wij het veel beter kunnen doen.)

Wat ik zo leuk vind aan Victor is dat hij heel veel boekkennis over vanalles heeft, maar wat levensinzichtelijkheid betreft nog wat te leren heeft. We zouden zo veel van elkaar kunnen leren. 🙂

Terugkomend op mannen wil ik zeggen dat de onderlinge mannencultuur hels is. Dat het normaliseren van vrouwen als lustobject en niets anders normaal is is belachelijk. Los van de maatschappij is het enige grote verschil tussen de intelligente man en de intelligente vrouw dat onze lichaamsopbouw anders is, maar we hebben dezelfde geest. Het irritante is dat vrouwen dit weten en mannen, door hun domme arrogante onderlinge cultuur, denken dat vrouwen complexe wezens zijn. Terwijl ze alleen maar “complex” zijn omdat je denkt dat ze complex zijn. Wij denken ook van A naar B, maar jullie denken dat we via een andere route naar B denken. En met de bewustheid daarvan denken wij van A tot Z, voorbij jullie. Een man die dat toe durft te geven is een echte man.

Het verschil tussen een man en een simp is dat een man een vrouw voor volwaardig aan ziet. De overeenkomst is dat ze aandacht willen en dat durven te vragen.

Ik zou graag (naast de rest van de dingen jwz) uitleg willen geven over hoe je de beste kusjes geeft en waar, voor wie en waarom? En als we het over grote lijn mainstream geslachtsrollen zouden moeten hebben, dan zouden visie gebaseerde voor vrouwen moeten zijn en toepassing gebaseerde rollen voor mannen? Met uiteraard de variaties en uitzonderingen. Want uiteindelijk heeft iedereen zijn/haar eigen talent.

Kijk mijn Bertje nou. Zo passievol en scherp, maar terughoudend. Een soort Belgische Catthierry. Ik heb echt geen spijt van mijn keuze. Ik weet niet of het verstandig is om de stappen benodigd voor permanente machtsovername hier te benoemen.

Weet je wat echt the ultimate flex zou zijn? Als ik The Jane afhuur voor de D.O.C.I.S. Family voordat ik Antwerpen verlaat. (En er gestemd zal worden? Denk je dat ik het erg zou vinden om geen “there is one impostor among us” memes meer te zien? (Zo van wie is er het echte slachtoffer? Ik heb het hier prima naar mijn zin hoor. 🙂 ))

Ik werd wakker net tegen het einde van the battle of the century. Ik kon het niet laten om toch op de stream te klikken, en zag wat van Crowder Catje’s eindcommentaar. Erna zag ik Jermaine “sengwidzj” cancelen (wat super gewaagd is ayy I like 🙂 ). En toen besloot ik niet te wachten met de gedachten te delen die ik had toen ik wakker werd. Normaal gesproken slaap ik aan één stuk door.

06:00 (AM) CEST

Weet je wat ik oprecht niet snap aan België? Dat ze elkaars taal niet spreken. Ik snap niet hoe dat geen beleidsmatige verplichting is. Daar zit een beetje de vraag wat opsplitsen betreft. Kiezen voor cultuur of kiezen voor economische clusters? En niet generaliseren natuurlijk. u_u Maar zijn jullie één landsfamilie, of twee? (Zeg alsjeblieft één.)

06:30 (AM) CEST

Iets randoms maar waar is dat, indien deze guy zijn rare pragmatische geloofsovertuiging niet meer heeft en behoorlijke manieren leert, mijn ex misschien een goede Praesens voor Nigeria zou kunnen zijn.

Waar trekken we de grens?

En na mijn eerdere uitlating over sexisme is de vraag “Waarom Felix?” misschien alleen maar groter. Ik vergeef hem zijn sexistische uitspraken omdat zijn (eerste en enige¿) relatie extreem – echt absurd – toxisch is en zijn omgeving hem er alleen maar verder in duwt.

09:07 (AM) CEST

Dus net toen ik uit bed ging om pizza te maken voor lunch, zag ik dit.

Baby? 😮

En echt 30 minuten later ofzo (België is hier echt baas in)…

Zou ik niet super blij moeten zijn? Is dit postnatale depressie? Het enige wat ik denk is “I hope I don’t fuck up.” Honestly ik vind mezelf echt mooi genoeg zonder dat alles. Maar ik wil wel ontzettend graag mensen de mond snoeren door mezelf te zien in een iets meer level playing field wat fysieke representatie betreft.

Maar eerst pizza eten… En daarna mijn suiker scrub uitproberen.

10:37 (AM) CEST

Okee dus na mijn pizza keek ik Yayence en wat andere video’s en daarna viel ik in slaap. Ik ben net wakker en heb gehakt uit de vriezer gehaald om later spaghetti mee te maken.

Het lijkt me nu het verstandigst om te koken, dan te eten en wat youtube filmpjes te kijken waaronder Yayence (hoewel mijn opvattingen een beetje veranderd zijn in de afgelopen paar maanden (het is niet goed om zo’n slechte persoonlijkheid goed te praten), zal ik toch naar zijn recap luisteren in plaats van het terug te kijken), dan wat te sporten, een lange douche te nemen en dan in ieder geval de enige onzekerheid over mijn huid aan te pakken. En dan zal ik morgen met oogmake-up experimenteren?

Of wie weet kan ik vannacht niet slapen en zal ik dat de hele nacht doen. Ik moet het zien als een soort schilderen voor de lol en niet als een optische illusie te creëeren om er nog beter uit te willen zien. Als hobby en niet om een idee te krijgen van hoe het voelt om zich alleen maar mooi te vinden met een laag producten op de huid die naturally niet op de huid behoren.

Omg waarom zijn Belgen zo schattig? :'(

We moeten echt wat aan dat nationale minderwaardigheidscomplex doen. Maar ik bedoel als je al slayt terwijl je je de mindere voelt, dan kan ik me bijna niet voorstellen hoe men zal stralen wanneer hier als eerste de democratie hervormd zal worden naar een echte democratie (in plaats van iets waar politici jarenlang doen wat ze willen en het volk dan eens in de zoveel jaar even een bolletje mag inkleuren en dan hebben ze zogenaamd zeggenschap over hun leven). En uiteraard ook met de benoemde plannen voor innovatie. 🙂 Wat een mooie en realistische ambitie. (En fijn dat men dat hier zonder playing dirty games wil bereiken.) Echt schattig. 🙂 Ze hebben geen idee… (- 3 -)

19:41 (07:41 PM) CEST

Uitgelichte afbeelding van Kaboompics.com van Pexels

Leave a Reply