Loading

Dusss

Aan de ene kant zou ik me nu echt minder met politiek enzo bezig moeten houden omdat het super deprimerend en uitzichtloos is, maar aan de andere kant is mijn persoonlijk leven nog deprimerender en uitzichtlozer, dus ben ik weer geneigd te hopen dat het systeem wordt aangepast, of – helaas dit nu sterker gezien het met ieder besluit juist erger lijkt te worden – juist dat het volledig valt (maar intact genoeg blijft om een doorstart te kunnen maken).

Ik heb een beetje van de Algemene Politieke Beschouwingen gevolgd. Links stelt geen enkele echte oplossing voor. Het milieu is, wanneer men niet onnodig extreem vervuilend handelt (je moet gewoon je leven kunnen leiden zonder bijvoorbeeld je volledige dieet te hoeven aanpassen of andere dingen doen die je normaal niet zou doen, maar wel rationeel zijn, dus geen afval op straat gooien enzo), echt niet wat iedereen’s persoonlijke #1 prioriteit is. Al zou het effect hebben, zou het het hele land klimaat neutraal maken geen prioriteit zijn, gezien het de kwaliteit van het leven niet vooruit helpt, als het het niet achteruit helpt. Daar hoeven echt geen miljarden aan uitgegeven te worden.

Het idee dat de vergrijzing door migranten betaald moet worden komt van het idee dat de cijfers de economische realiteit bepalen, en niet de economische realiteit de cijfers. Als het gaat om de hoeveelheid belastinggeld dat in omloop moet zijn om de pensioenen te kunnen betalen, zouden in principe ook alle lonen van jonge mensen flink omhoog gegooid kunnen worden om zo de vergrijzing te kunnen bekostigen. Het is al krap genoeg dus er moeten echt zo min mogelijk mensen bij. Hypothetisch gezien kan de overheid ook oneindig veel geld creรซeren, als het te verantwoorden is, dus financieel gezien is vergrijzing echt geen enkel probleem.

Maar – hoewel het nog steeds het enige praktisch hoopgevende lijkt – het wordt voor mij wel steeds moeilijker om achter de rechtse boodschap te blijven staan. Ook al wordt illegale immigratie volledig stopgezet en worden alle crimimele asielzoekers/statushouders teruggestuurd, dan blijft Nederland nog steeds multicultureel. Er zijn dan nog steeds Moslims die de Nederlandse nationaliteit hebben en zich netjes aan de regels houden. Dus zeggen dat de Islam de bron van het kwaad is is echt niet juist. Het probleem is dat veel illegalen in eigen land al niet op hun plaats waren en totaal niets voelen voor de Westerse samenleving. Het heeft dan ook geen zin om ze binnen te laten. Die mensen gaan echt geen pensioenen betalen. En de autochtone bevolking heeft het economisch al zwaar genoeg.

Mijn nuance, dat de Islam mensen niet slecht maakt maar de karakters van sommige (of voor de gehele mensheid een grote meerderheid van alle) mensen slecht zijn, kunnen de huidige rechts populistische partijen echter niet maken, omdat ze dan een groot deel van hun achterban zullen verliezen. De meeste rechtse mensen met wie ik in verhitte discussies raak zijn mensen die alle niet-blanken het land uit willen en vinden dat iedere nuance een vertoon van zwakte is. Dezelfde nuance geldt ook voor Afrikanen, trouwens. (En ontwikkelingshulp is niet nodig voor het aanpakken van disproportionele bevolkingsgroei. Het is echt allemaal een kwestie van goed beleid.)

Wat trouwens, een paar kilometer verder, echt hilarisch zou zijn, is als Joe Biden in plaats van Despacito – ik weet niet wie hem adviseert, maar welk licht denkt dat belangrijke stemmers “Jaa hij heeft het beste met ons voor, want hij deed alsof hij het top-40 nummer Despacito kende,” zullen zeggen hahahaha grrr – GUANTANAMERA had afgespeeld. Da’s tenminste een echte klassieker haha ik heb geen idee waar ik het over heb. (Zo van is dat uit het bijpassende land?)

Dusss vandaag ga ik – naast the Yayence dan – me wat minder met politiek bezighouden en me wat meer richten op volledige afleiding, dus verder met mijn maquette. (Heb er niet meer aan gewerkt sinds koekjes.) Hoe minder ik mijn persoonlijk leven benoem, hoe beter? Ik ga in ieder geval verder nadat ik hopelijk geslapen heb voordat het licht word zodat ik op tijd een was kan draaien en niet weer een gat in de dag slaap. Dus tot maquette.

Dag liefjeee x

01:47 (AM) CEST

Ohhh trouwensss: ik had me opgegeven voor FvD’s MKB-dag, denkend dat ik het nu wat breder zou hebben en gewoon vrij zou kunnen reizen, maar zodra ik Antwerpen verlaat kan ik niet meer terug en dat wil ik niet, dus kan ik niet bij de MKB-dag aanwezig zijn. Mijn situatie voelt voor nu ook te random om te kunnen netwerken of iets anders te kunnen bijdragen aan iets dat niet van mij is. Helaas ben ik echt een next level ghost geweest en gebeurt dat nu weer. ๐Ÿ™ Sorry Catthierry. ๐Ÿ™

02:24 (AM) CEST

Een hoger salaris voor jonge mensen (of starters… nee leeftijdscorrectie is echt beter anders gaan mensen opzettelijk van baan naar baan) is trouwens ook veel logischer. In plaats van dat het salaris op basis van leeftijd oploopt zou het moeten aflopen. Als je ouder bent heb je namelijk (de trend van een gezonde economie volgend) al een huis en een auto en tig paar schoenen enzo, terwijl je wanneer je jonger bent dat allemaal nog moet opbouwen.

03:38 (AM) CEST

Okee dit gaat ‘m niet worden… Mijn maag knort en ik heb trek in iets zoets. Dus ik ga *bleep* scones maken. Ik zal straks de vogeltjes horen fluiten. ๐Ÿ™ Figuurlijk gezien dan, aangezien ik in de stad woon, dus in feite de treinen en vrachtwagens. ๐Ÿ™

En ik maak ook Ghanese ananasthee. ๐Ÿ™‚

Elke keer als ik terug kom van buiten heb ik een paar uren/dagen koortsige hoofdpijn. ๐Ÿ™ Haha zou het toch 5G zijn?

04:57 (AM) CEST

’t zijn nu juist weer meer koekjes (of koeken haha) dan scones
Het wordt ananas ijsthee. ๐Ÿ™‚

05:57 (AM) CEST

1 slok thee en ik voel me oprecht gelijk beter. Het zou best het remedie kunnen zijn…

Haha… (Of HAAAAAaaaaaa als je het spel kent haha…)

06:20 (AM) CEST

Dutje x

07:33 (AM) CEST

Ik hoorde niet lang geleden het geluid van een explosie? ๐Ÿ™ Ik hoop dat ik me hierover vergis.

& Mission failed, trouwens. ๐Ÿ™ Mijn bed ligt ontzettend lekker. Ik wil er niet uit. ๐Ÿ™

12:57 (PM) CEST

Ik denk dat ik me vergist heb? Misschien kwam het van in het gebouw (like suuuper hard neervallend meubilair ofzo…ยฟ Het klonk echt harder tho) maar leek het alsof het van verderop kwam? Ik zie ieder geval niets gerapporteerd en hoor niet meer hulpdiensten dan normaal ofzo dus het zal wel niets zijn.

Heel randomly off topic, maar ik draag nooit oogschaduw omdat mijn oogleden minuscuul zijn. Maar als ik er ooit budget voor heb zou ik het misschien met inimini kwasten kunnen proberen.

Verder ga ik de APB niet volgen vandaag want het is echt hopeloos. In plaats daarvan ga ik verder met in foetushouding liggen met mijn kussen. Had ik maar een knuffeltitaan. ๐Ÿ™

14:47 (02:47 PM) CEST

Omg loookkk at this coattt

16:01 (04:01 PM) CEST

Hoewel ik nog wel een tijdje door zou kunnen gaan, lijkt het me tijd om mijn bed te gaan verlaten en aan mijn super late avondeten te beginnen. Hamburgers. ๐Ÿ™‚ (Wat ik eigenlijk een paar dagen geleden zou eten maar door het vele slapen is dat anders gelopen.)

22:01 (10:01 PM) CEST

Ik heb me trouwens nog niet geuit over de ontwikkelingen in het Midden-Oosten. Het is aanleiding geweest voor een aardig serieuze reflectie en rationalisering. Het grootste deel van mijn leven was de grote meerderheid van de mensen om me heen namelijk sterk pro-Palestina en had ik een soortgelijke overtuiging.

De historische filosofie erachter blijft controversieel voor mij. Uiteindelijk is vrijwel ieder land (behalve Nederland toen het zeebodem was haha) wel eens eigendom van een andere bevolkingsgroep geweest. “Het staat in dit boek, dat dit van mij is” is in mijn ogen nog steeds geen overtuigend argument als datzelfde boek voor de oppositie net zo veel waarde heeft als Lord of the Rings.

Maar uiteindelijk moet je kijken naar wat er voorspoediger is. Het was eens veroverd land dat veroverd was en toen weer veroverd was. Moet dat dan weer veroverd worden? Als je kijkt naar welke zijde meer streeft naar vooruitgang, dan is de keuze snel gemaakt. Het uiteindelijke doel is namelijk om vreedzaam te kunnen leven.

Waarom de Verenigde Staten hierbij betrokken moesten zijn begrijp ik eerlijk gezegd nog steeds niet. En toen ik degene in leiding geรซmotioneerd en zwaar vooringenomen, als een klein verwend kind, “De Palestijnen verpesten altijd alles” hoorde zeggen, dacht ik dat ook dit uitzichtloos was.

Het was eens de normaalste zaak van de wereld dat landen elkaar continu probeerden te veroveren (en buiten het Westen lijkt dat nog steeds het geval te zijn). En wat er nu gebeurd is is slechts diplomatisch en bureaucratisch. Maar het is een grote stap in de goede richting. Op weg naar een wereld zonder rivaliteit op grond van religie, ras et cetera. Want dat slaat echt helemaal nergens op.

Wat mindset betreft doet dit in mijn ogen betreft echter zeer weinig. Dat er op papier iets erkend is wil niet zeggen dat mensen die anti-Semitisch zijn dat dan ineens niet meer zijn. Het zijn de verdragen en volksverhuizingen die als oplossingen worden gezien, maar de mensen die eens slecht dachten worden daarmee niet van iets beters overtuigd.

Ik wil de sfeer niet verpesten. Ik bedoel als leven tussen andere bevolkingsgroepen niet gaat, dan is een eigen plek de allerbeste oplossing. Verloren levens zijn daarvoor op zich te verantwoorden. Ik kan het begrijpen. (Ik voel me hier ook niet thuis? Lol got any tips?)

Dus gefeliciteerd. ๐Ÿ™‚ (Don’t tell my former posse that I said thatโ€ฆ)

23:59 (11:59 PM) CEST

Pretty accurate featured image by Daria Shevtsova from Pexels

Leave a Reply